Hjælp til selvhjælp til Forkølelse og bihulebetændelse

Det er skønt, når man kan hjælpe sig selv eller andre med naturlige metoder. Jeg har mange års erfaring i brug af de her nævnte metoder og håber, at du får god hjælp. 


Har du feber

Når først man har feber, er kroppens forsvar mod en infektion godt i gang. Derfor vil jeg ikke anbefale, at man får zoneterapi under en febertilstand, men gerne i opløbet og som efterbehandling. Zoneterapi sætter nemlig yderligere gang i udrensningen, og det forkorter godt nok dit sygdomsforløb, men det kan føles lidt ubehageligt, hvis næsen løber for meget.

Når man har feber, bør man give kroppen ro, evt. gå i seng og i hvertfald hvile sig, da det vil støtte kroppens selvhelbredelse. En sygemelding kan være nødvendig.


Tag forkølelse og bihulebetændelse i opløbet med zoneterapi og urter

Du kan behandle dig selv med zoneterapi eller få en anden person til at give dig behandlingen. 

Bemærk at der er to kort: Underside og forside af foden. HUSK når kortet viser fødderne nedefra, skal du have styr på højre og venstre fod. Milten ligger på venstre fod så tag udgangspunkt i denne.

Til en forkølelse behandler du primært:  Se Øvekort 1Milten  på venstre fod (gerne 5 min. blid massage, det må gerne kunne mærkes men ikke være for hårdt),  bihulerne på begge fødder ('blommen' på alle de små tæer og på siden af storetåen).

Øvekort 2: Thymus (i mellemrummet mellem storetå og anden tå) et par minutter på begge fødder (thymus/brislen producerer antistoffer). Herudover kan det være fint at massere hele oversiden af storetæerne og behandle næsen (som du ikke kan se på øvekortet).

Brug gerne 20 min i alt på behandlingen.


Et godt akupunkturpunkt til forkølelse og bihulebetændelse

Punktet sidder ved roden af tommelfingrene se foto

Punktet vil være ømt. Masser gerne 2 min. på hver side flere gange om dagen.

Punktet hedder CO 4 (Colon=tyktarm) og er kendt for at kunne rense ud i ansigtet og bruges smertestillende ved bihulebetændelse, tandsmerter m.m.


Urter du kan bruge

Rød Solhat/Echinacea er middel nr. 1.

Køb f.eks. Bioforce produktet Echinamin eller Echinaforce i Matas eller helsekost. Flere har erfaret, at hvis de tager mere end det anbefalede, kan udrensningen blive lidt mere markant, så prøv dig frem, det virker!

Man tager det i opløbet, under sygdommen og meget gerne, når man er blevet rask i 1-2 måneder. Det styrker immunforsvaret, som jo ikke kunne holde forkølelsen væk i første omgang og må have hjælp et stykke tid. Et godt middel i husapoteket.


Hvidløg er en effektiv hjælp til immunforsvaret.

Kan du klare det, er det bedst at tygge 1-2 fed med æblebåde i rå tilstand dagligt. Kan du ikke klare lugt/smag, findes der præparater, der skulle være gavnlige men ikke lugte, f.eks. Kyolic.


Ingefær

Er altid godt at have i køleskabet. Du kan skære skiver af skrællet ingefær og koge det i 5 min. og evt tilsætte frisk øko-citronsaft + evt. skal og drikke denne udrensende varm. 

Læs om Ingefærs gavnlige virkning her


Specielt mod bihulebetændelse

Det gør ondt at have infektion i bihulerne! Man kan lindre ved at lave en kop timian-te. Tag den tørrede timian, du bruger til madlavningen, og har du frisk timian så brug endelig den!

Teen må gerne være stærk. Klip små stykker af et viskestykke eller gaze ( 10x10 cm) og dyb stykkerne i den varme the, læg dem på huden over bihulerne og skift jævnligt til du ikke orker mere. Du skal naturligvis passe på ikke at brænde dig! Urterne trænger ind i huden og varmen lindrer. Timian hjælper immunsystemet.

Rigtig god bedring!