Dr. Edward Bach og hans sygdomsopfattelse

Den engelske læge Dr. Edward Bach
 (1886-1936) skabte det unikke behandlingssystem Bachs blomsterremedier.

Han startede sin lægekarriere med forskning i behandlingsmetoder, der indebar mindst mulig risiko og gener for patienterne. 

Hans vej gik gennem traditionel lægevidenskab over homøopatien, til han nåede sit endelige mål: En naturlig behandlingsmetode uden bivirkninger.

Dr. Bach havde en meget veludviklet intuition og fulgte sin indre vejledning i søgen efter remedierne. Han gennemtravede det meste af Wales og Sydengland for at finde de rigtige blomster. De 38 blomster, som udgør det komplette behandlingssystem, blev ofte fundet ved, at Dr. Bach gennemlevede de negative tilstande, som blomsterne helbreder.

Så snart en ny blomst var fundet, og han havde fået lavet et udtræk af den, forsvandt hans symptomer som dug for solen.

Dr. Bachs sygdomsopfattelse

I følge Dr. Bach bliver vi syge, når vi ikke lever i overensstemmelse med vort indre. Han mente, at sygdom og mentale ubalancer er tegn på, at noget skal ændres, så vi kan leve som den, vi virkelig er.

Der findes ét remedie til hver eneste tænkelige følelse, et ‘normalt’ menneske måtte have.
Dr. Bach anså vore negative tilstande, såsom vrede, bitterhed, usikkerhed, ængstelse m.m. som de egentlige årsager til sygdom (med enkelte undtagelser). 

Derfor brugte han blomsterremedierne, der kan genoprette os følelsemæssigt, til både behandling og forebyggelse af sygdomme.
Han har udtalt, at remedierne er ‘blomster af en højere orden’, og at de repræsenterer forskellige ‘sjælskvaliteter’. F.eks. giver remediet Abeblomst kvaliteten ‘mod’ til den, der frygter. Remedierne sætter os i kontakt med de iboende kvaliteter, som vi er kommet væk fra.

Man kan sige det på en mere dagligdags måde: At de giver os et positivt “brusebad”, så vi kommer til at føle og tænke mere positivt.

I Shoppen kan du købe:
Helbred dig selv, hvori du kan læse mere om Dr. Bachs filosofi.

De 12 Helbredere af Dr. Bach er et lille hæfte med Dr. Bachs egne beskrivelser af de 38 remedier.

Den engelske version af disse hæfter kan downloades gratis via Bach Centret 

Desuden kan du købe Susanne Løfgrens bøger og hæfter om hvordan, man bruger Bachremedier i hverdagen.