Om hedeture

Smid speed ud - og ja det kan nærmest da det kan sammenlignes med drug: Sukker og alle sukkerholdige produkter, kaffe, sort the (for mig var selv grøn the for meget, da det også indeholder koffein), chokolade kan blive for meget, selv den mørke (koffeinholdige) og alkohol. Betyder det så, at man skal gå glip af alt det sjove? Forhåbentlig er sukker og anden speed ikke det eneste sjove i livet. Og hvor sjovt er det at drikke alkohol og så tonse-svede. Hormonerne kommer i bedre balance af 'afslappende' kost, så det ægte sjove som f.eks. sex, humor, samvær m.m. kan få lov at fylde en op i stedet. Et par dages test vil vise en, om man får det bedre og derfor er parat til at 'ofre' lidt for sagen. Det bliver trods alt flere hundrede liter sved gennem overgangsalderen, man slipper for :-) 

Bachremedier man kan overveje (uddrag fra  bogen Kvinder i overgang)
Der findes Bachremedier, der går ind på de følelser og tankeformer, der kan opstå i forbindelse med hede- og svedeturene.
 

Crab Apple/Sødæble kan bruges til følelsen af at være ulækker og ‘klam’, når man har en tur i ‘svedehytten’. Crab Apple hjælper os med at synes, at vi er lækre og ok, trods sveddråber på huden.

Gentian/Ensian for den modløshed og tristhed, der kan opstå.
Hjælper os til ikke at give op, men at blive ved med at finde midler til at få det bedre. 

Impatiens/Balsamin for irritationen over, at overgangsalderen ikke bare går væk, men kan vare i årevis. Giver tålmodighed.

Cherry Plum/Kirsebærblomme for de, der flegner helt ud under en svedetur. De skælder ud og bliver hidsige. Remediet kan få os til at falde ned igen.

Willow/Guldpil hvis man føler sig som et offer. Hvorfor mig?

Heather/Lyng hvis man går for meget op i symptomerne og udvikler selvoptagethed og hypokondri. Remediet hjælper os til at sætte hede- og svedeturene i perspektiv i forhold til kærligheden og andet smukt i livet. Lad det ikke forpeste dit liv.

Køb evt. her i shoppen  Kvinder i overgang