Sammenligninger #1: Crab Apple/Pine
Fællesnævneren er SELVKRITIK.

Crab Apple/Sødæble

Tilstanden handler om at kritisere sit ydre, man finder fejl på alle områder, som ikke lever op til ens høje krav for æstetik (skønhedssans).

Det kan være ens ydre, ens hjem, omgivelserne, andre menneskers udseenede og tøj, indretning, lugte, rengøringsniveau m.m. Crab Apples styrke er at skabe skønhed, så det er klart, at man ikke accepterer, det som ikke er smukt. Men med de høje krav følger en stor grad af selvkritik af egen krop, eget hjem m.m. Kroppen (vi) kan ikke lide at blive kritiseret, det skaber tristhed.

Crab Apple lærer os at accepetere os selv, som vi nu engang ser ud.


Pine/Skovfyr

Står for at kritisere sig selv for alt, hvad man gør/ikke gør. Man bebrejder sig selv ved hver en lejlighed, og man har meget svært ved at rose sig selv, eller tage imod ros fra andre.

Pine kan handle om, at man dybest set ikke synes, at man har ret til at være i livet. Måske har man oplevet ikke at være velkommen, måske er man bare så hård ved sig selv, at man oplever sig selv som uværdig til livet.

Pine lærer os, at vi har lov til at lave fejl, være ufuldkomne, og ikke mindst har en MEDFØDT ret til at være her. Intet menneske kan give os den eksistensberettigelse, kun vort højere Selv.

Summa summarum: 
Brug Crab Apple for at elske dit udseende.
Brug Pine for at elske den, du er.


Samme remedier til børn

Tilstande hvor man kan bruge Crab Apple til børn kan være til dem, der ikke kan lide at have fedtede fingre, være beskidt, er selektive med maden, hvis den ‘ser ulækker ud’, vil have skiftet tøj for meget, er for forfængelige, har svært ved stærke lugte, rod m.m.

Pine kan bruges til børn, der (måske skjult) bærer på skyld over skilsmisse og andre hændelser, til de der altid bebrejder sig selv og aldrig er tilfredse med det, de har præsteret, for dem som alt for ofte får skyld over noget, som ikke er deres skyld, dem der undskylder for meget og til de, der i for høj grad prøver at please andre kan der ligge en Pine tilstand bag.


Sammenligninger #2: Crab Apple/Rock Water

Fællesnævneren er, at der skal være orden i sagerne og de kan begge være perfektionistiske og stille store krav.

Crab Apple’s bagvedliggende energi er Æstetik (skønhedssans)

så alt hvad der drejer sig om at se godt ud, både en eget og omgivelsernes udseende, renhed, hygiejne, stilfuld smag, skønne dufte, det der glæder øjet, skønheden i naturen, indretning af hjem, byer, ja alle steder er væsentligt for CA.

Man stiller store krav til sig selv - og opfordrer ofte andre til at holde alt rent, ryddeligt, være velduftende og good-looking. De kræver kort sagt, at det ydre skal være perfekt.


For Rock Water handler det om HØJE idealer, både når det gælder renhed på jorden og måden man opfører sig på. RW har høj etik og moral og går op i alt, der handler om bæredygtighed, miljø og økologi, fordi det redder jorden/menneskeheden.

Det skal altså række meget længere end til RW egen lille verden. Deres stræben er derfor uegoistisk, og de ofrer meget for at blive DET GODE EKSEMPEL på, hvordan man kan ændre verden, så den bliver bedre for os alle.

Da planeten ikke har godt af, at vi spiser meget kød, er det bla. RW typerne, der både gør opmærksom på dette og starter vegetar-bevægelser, markeder med lokalt producerede varer.

De bruger (for) megen energi på selv at leve perfekt.

Det kan føre til fanatisme, og man kan risikere at miste fleksibilitet og nydelse, selvom det bagvedliggende motiv er ædelt.

RW går ikke nødvendigvis op i eget udseende, mere op i den sunde levevis, der skaber et good look. Ens udseende er en mindre detalje, man går langt mere op i et større perspektiv/ideologi. Det, man gør, måden man lever på m.m., skal være et led i en større plan, som kan påvirke menneskeheden i en sund retning.

RW kvinden ville i princippet ikke bruge store summer på giftig make up, men gå efter sund og bæredygtig hudpleje og mad, mens CA i princippet ville gøre meget (også usundt) for at se godt ud.

Jeg ser et stort behov for begge remedier i vores del af verden, men man kan kun starte med at ændre sig selv. 


Crab Apple og Rock Water til børn

Crab Apple barnet er det pertentlige barn, der ikke kan lide at være fedtet på fingrene, have pletter på tøjet, og som går for meget op i, om ting (mad f.eks.) er ‘ulækre’, lugter dårligt og ser grimme ud. De vil gerne have skiftet tøj hyppigt, og de skal ikke være ret store, før de er meget kritiske omkring, HVILKET tøj de vil have på.

De elsker at få bad, dufte godt, komme i en ren seng, få luftet godt ud, og de går også meget op i, om de er pæne at se på, når de kommer op i en vis alder. Som præ-teens og frem kan de gå for meget op i mærketøj og udseende. De bliver triste over, at de ikke ligner deres idoler.

Rock Water børn passer deres lektier uden problemer, er dygtige, har høje ambitioner, knokler på for at opnå gode resultater, men glemmer at lege og have det sjovt med andre.

De er dem, der står op for andre og påpeger dårlig opførsel, også over for forældrene! De skal mindes om at slappe af og have det sjovt –  hver dag!